Cases / Energinet

Energinet

Capax løser DevOps-engineer rekruttering for Energinet

“100% succesfuld rekruttering – mere vil have mere! Der var god dialog gennem hele forløbet, og Capax var altid nemme at komme i kontakt med. Det var rart at kunne følge med på sidelinjen, og altid vide hvor langt de var i processen. De havde en helt anden vinkel på stillingsbeskrivelsen, og det var interessant at blive udfordret på vores vante processer.”

Michael Nielsen, Agile People Leader, Energinet

Capax har samarbejdet med Energinet, der spiller en afgørende rolle i Danmarks grønne omstilling. Capax skulle rekruttere en DevOps-engineers til Energinet – en opgave, der krævede dygtige kandidater med en unik passion for at bidrage til det klimaneutrale samfund.

Energinet – Pionerer i Grøn Energi

Energinet er en nøglespiller i Danmarks energisektor og har en vision om at gøre vedvarende energi tilgængelig for alle, samtidig med at de opretholder forsyningssikkerheden og overkommelige priser. Deres arbejde fokuserer på design, vedligeholdelse, udvikling og udvidelse af energisystemer, der muliggør brugen af grøn energi i alle aspekter af samfundet.
Et af de mest kritiske aspekter af deres arbejde er ECP-netværket, som er afgørende for udvekslingen af energidata i både ind- og udland. I stillingen som DevOps-engineers hos Energinet har man en central opgave i at sikre den stabile drift og oppetid af netværket. Dette arbejde giver mulighed for at videreudvikle sine kompetencer inden for teknologier som Kubernetes og Azure, som er afgørende i det moderne teknologiske landskab.

Rekrutteringsarbejdet

Vi fokuserede især på at fremhæve den unikke faglige mulighed, som en DevOps-engineer ville have hos Energinet. Her kunne de ikke blot påvirke, men forme kommunikationsnetværket i Danmark og Europa som helhed. Der var en særlig opgave med at konfigurere og drive fem forskellige ECP-netværk samt skabe et nyt internt netværk.

Vi koncentrerede vores søgning efter udviklere med erfaring inden for drift og CI/CD, da de kunne se den faglige udfordring og muligheden i Energinets rolle. Vi prioriterede kandidater, der var villige til at skifte spor f.eks. fra udvikler til DevOps og hermed fokusere på karriereudvikling. Vi tiltrak kandidater, der ellers ville have overset muligheden på grund af geografisk placering og muligheden for fjernarbejde.
Vores tætte samarbejde med Energinet var afgørende, da vi sammen løbende lærte af processen og justerede vores tilgang i takt med, at vi mødte potentielle kandidater.

Læringspunkter fra Rekrutteringen

Vores rekrutteringsindsats resulterede i at tiltrække dygtige kandidater, der værdsatte den unikke karrierevej, Energinet tilbød. De så muligheden for at udvikle sig fagligt på en måde, de ikke kunne i deres tidligere job. Derudover var det afgørende for dem at arbejde med de nyeste teknologier som Azure, Docker og Kubernetes, hvilket var en afgørende faktor for at tiltrække denne type kandidater.
I samarbejde med Energinet lykkedes det os at finde de rette kandidater, der nu er med til at forme fremtiden for grøn energiinfrastruktur i Danmark og Europa.

Ønsker du at vide mere om denne case?

Kontakt

Capax Christina Just
Christina Just
Managing Partner