Cases / NGT – Nordic Transport Group

Nordic Transport Group (NTG)

Capax giver nyt liv til NTGs rekrutteringsproces

Jeg følte mig godt klædt på til samtalerne, overleveringen af kandidaterne var helt i top, og alle dem vi havde til samtale, var meget engagerede. Capax har været suveræne til at følge op på kandidaterne flere gange i processen. Hele forløbet var effektivt og gnidningsfrit, og på bare 8 uger havde vi fået udfyldt begge vores ledige stillinger”.

Jesper B. Ørvad, Group Director, NTG – Nordic Transport Group

NTG som virksomhed

NTG havde brug for ny ekspertise, da de skulle ansætte komplekse profiler, der havde været uløselige for virksomheden over en længere periode.

NTG blev stiftet i 2011 og er en af de hurtigst voksende transportvirksomheder i Skandinavien. Virksomheden er helt unik, idet den ejes af dens medarbejdere, hvilket sikrer engagement, dedikation og ejerskabsfølelse hos medarbejderne. Denne virksomhedsstruktur er hemmeligheden bag NTG’s markante og fortsatte vækst.

På grund af den konstante vækst i virksomheden er det altid en prioritet at finde nye medarbejdere, så arbejdskraften kan vokse i takt med arbejdsopgaverne. For NTG har det aldrig været et problem at skabe nye stillinger, men at besætte dem er en udfordring, især når de kræver teknisk ekspertise.

Rekrutteringsprocessen hos NTG

Capax har hjulpet NTG med at finde kompetente kandidater til stillingerne som PMO og IT-sikkerhedsansvarlig. Især stillingen som IT-sikkerhedsansvarlig hos NTG havde været åben i lang tid uden at det var lykkedes at finde en egnet kandidat til at løse opgaven. Derfor var der behov for en ny tilgang til rekrutteringen, og NTG valgte at outsource en række rekrutteringsopgaver til Capax i håbet om at kunne ansætte nye medarbejdere til de ledige stillinger.

Derfor fik Capax ansvaret for at besætte en stilling, der i flere måneder havde virket umulig for forskellige parter. Ved hjælp af godt kortlagte og strukturerede søgeprocesser samt bred erfaring med tidligere IT-profiler kunne vi trække på vores ekspertise og forståelse for virksomheden. På den måde lykkedes det hurtigt at skabe forståelse for stillingen og virksomheden, hvilket var nemt at præsentere for flere entusiastiske kandidater, der fandt stor glæde ved NTG’s alternative virksomhedsstruktur. Især medejerskabet gjorde, at kandidaterne ikke kun betragtede virksomheden som en potentiel arbejdsplads, men i stedet blev tiltrukket af spændingen ved at have en markant ejerskabsfølelse. Hos NTG bliver man ikke bare medarbejder, men medejer, og det medfører en følelse af ejerskab over alle ansvarsområder og opgaver i stillingerne. Dette var et stærkt salgsargument for rekrutteringskonsulenterne, og på kort tid blev begge stillinger besat.

Learnings

Ved at lægge stor vægt på formidlingen, ikke kun af stillingerne, men også af NTG som virksomhed, adskilte Capax sig fra tidligere bureauer. På den måde lykkedes det at skabe stort engagement blandt kandidaterne under samtalerne, og ved at have flere opfølgningsmøder undervejs kunne vi levere en detaljeret overlevering, inden kandidaten kom til samtale med NTG. Dette resulterede i, at ansættelsesansvarlige havde et fantastisk indblik i de potentielle kandidater, og beslutningsprocessen blev effektiv og gnidningsfri.

Ønsker du at vide mere om denne case?

Kontakt

Emil Plaugmann

Emil Plaugmann

Partner