Case / Lærernes a-kasse

Lærernes a-kasse

Capax løser IT-Forretningskonsulent for Lærernes a-kasse

Capax har netop løst rekrutteringen af en IT-Forretningskonsulent for Lærernes a-kasse. Rollen som IT-Forretningskonsulent er unik, fordi det kræver, at man har en god teknisk forståelse og kan håndtere it-værktøjer, samtidig med at man kender til forretningen og a-kasse området. Tidligere har vi med succes løst lignende opgaver for a-kasser, hvor vi effektivt fik kvalificerede kandidater ansat inden for lignende fagområder. Derfor var vi trygge ved at påtage os denne udfordring.

Lærernes a-kasse: en unik mulighed

Lærernes a-kasse stod over for udfordringen at rekruttere en IT-Forretningskonsulent, der kunne navigere i komplekse IT-systemer og samtidig bidrage til a-kassens forretningsudvikling. I rollen skulle vedkommende have et tæt samarbejde på tværs af afdelinger med a-kassens superbrugere og en stærk forbindelse til a-kassens it-driftsleverandør for at skabe de gode IT-løsninger. Rollen hos Lærernes a-kasse er noget særligt, fordi fokus er på at sikre moderne og trygge digitale rejser og god service til medlemmerne, ligesom det er et mål at bidrage til udviklingen af effektive digitale arbejdsværktøjer til kollegaer til brug i den daglige sagsbehandling.

Vores tilgang til rekrutteringen

Vores rekrutteringsstrategi var bred og inkluderende, idet vi søgte efter kandidater med specifikke tekniske færdigheder, men også dem, der kunne se værdien i rollen hos Lærernes a-kasse. 

Selv med Modulus-systemet som et nøgleelement i jobbet, kunne den ansættende leder se fordelene ved at vi åbnede op for flere profiler i kandidatfeltet og screenede profiler med erfaring fra lignende systemer for at lande den rigtige personlighed i jobbet. Dette førte også til ansættelsen af en kandidat med erfaring i et lignende system og det rette gå-på-mod.

Vi opbyggede et tæt samarbejde med den ansættende leder hos Lærernes a-kasse, hvilket var en fordel for en mere åben og effektiv kommunikation gennem hele rekrutteringsprocessen. Denne dialog gjorde det muligt at udvide søgefeltet og besvare kandidaternes spørgsmål efterhånden, som vi fik en bedre forståelse for Lærernes a-kasses specifikke behov og udfordringer.

Learnings

Gennem vores samarbejde med Lærernes a-kasse har vi opnået værdifulde indsigter, der vil styrke vores fremtidige rekrutteringsarbejde. En dybere forståelse for både a-kasse verdenen og Modulus-systemet har givet os et stærkere udgangspunkt for at matche kandidater med specifikke kompetencer til de rette roller. Vi lærte vigtigheden af fleksibilitet i rekrutteringsprocessen og evnen til at tilpasse sig organisationens behov, hvilket har været afgørende for vores succes med Lærernes a-kasse.

Ønsker du at vide mere om denne case?

Kontakt

Emil Plaugmann
Emil Plaugmann
Partner
22263407
emp@capax.dk