Cases / Forsyningsbranchen

Forsyningsbranchen

10 år med Novafos skabt gennem interaktivt samarbejde og ekspertise

”Capax var en stor hjælp, da vi skulle ansætte tre projektledere til vores byggemodningsgruppe. De havde en høj succesrate og ramte plet med kandidaterne. Fem ud af fem mulige kandidater var et fagligt match, og vi fik ansat tre stærke profiler inden for aftalte tidsramme. Alt i alt sidder vi tilbage med en god mavefornemmelse og tre meget kvalificerede projektledere til vores team.”

Jesper Folke Andersen, Teamleder, Projekt Rens & Afløb, Novafos

Novafos har været kunde hos os i 10 år. Alle årene har det været det samme team af konsulenter fra Capax, der har arbejdet med Novafos, og det giver os en særlig indsigt i deres rekrutteringsbehov. Som landets andenstørste leverandør på forsyningsområdet har Novafos behov for meget specialiserede medarbejdere i et nicheområde. Det er medarbejdere, der er rift om, og som man aktivt og vedholdende skal prikke til på en helt særlig måde. Det er ikke folk, der selv reagerer på et stillingsopslag.

Novafos er en sammenslutning af forsyningsleverandører fra ni ejerkommuner i det nordsjællandske område. I 2017 blev disse leverandører fusioneret til ét selskab, der i dag tæller over 300 medarbejdere og håndterer spildevand for 425.000 forbrugere og leverer drikkevand til 300.000 forbrugere. Fusionen skete i erkendelse af, at forsyningsområdet bliver stadig mere kompleks og derfor kræver en mere moderne organisation end hvad, et lille rensningsanlæg kan klare. Novafos har opbygget en tung projekt- og planlægningsafdeling, som er en af de største inden for forsyningsområdet. Den ekspertise er essentiel, når der for eksempel skal bygges kloakering til nyt byggeri, og klimaforandringer betyder, at der skal tænkes i nye løsninger i forhold til for eksempel oversvømmelser. Der kommer til stadighed nye krav på dette område for at sikre, at veje og kældre ikke bliver fyldt med spildevand. Før der overhovedet kan bygges noget, ligger der et stort samarbejde med myndigheder, bygherrer og de ni ejerkommuner.

Fordi Capax og Novafos har arbejdet sammen i så mange år og sideløbende er vokset så meget, har vi på hver vores side af bordet en meget stor viden om forsyningsbranchen og byggeindustrien i det hele taget og taler det samme sprog såvel vores firmaer imellem som med potentielle kandidater.

Rekrutteringsprocessen hos Novafos

Da markedet for forsyning i Danmark er meget lille, kender Novafos selv mange af de mennesker, man ønsker at rekruttere. Kendskabet kan dog blive en hæmsko, da allerede eksisterende relationer kan betyde, at det er svært at skifte gear fra en faglig samtale og udveksling af erfaringer til at få 100 procent ærlige svar på, hvad der konkret skal til for at få en person til at flytte sig fra et fast job – og måske endda også flytte flere hundrede kilometer væk. Den samtale tager vi for kunden. Fordi Capax har arbejdet målrettet med ingeniørrekruttering i mere end 13 år, har vi skabt vores eget netværk af specialister, som vi kan gå ud at prikke til. Samtidig er Novafos blevet et spændende brand for ledere og projektledere, med en anden baggrund, men som vurderes at passe ind i Novafos.

”Capax levede helt sikkert op til udfordringen, og jeg er overbevist om, at vi har fået hyret en meget dygtig projektleder.”
Tina Otterstrøm Jensen, Plan – & Projektchef – Novafos.

Learnings

Vi har en god og ærlig dialog med kunden om, at det langt fra altid kan lade sig gøre at finde en profil, der passer 100 procent på det, Novafos ønsker. Det er et vilkår i dette marked – en erkendelse kunden deler. Vores fælles learnings er at være åben for profiler, der har en grundlæggende faglighed, der er attraktiv, fordi den læner sig op af det, vedkommende skal arbejde med hos Novafos. Også selv om den potentielle kandidat måske ikke erfaring med at arbejde i forsyningsbranchen. Novafos har i forvejen folk med så stærke kompetencer, at nye medarbejdere kan blive klædt på af de erfarne. En anden erfaring er, at forsyningsbranchen blandt andet på grund af grøn omstilling, voldsom udvikling i behov for digitalisering og et stigende antal byggeprojekter har brug for en stadig større portefølje af medarbejdere såvel ledere som hydraulikere, spildevandsingeniører, projektledere, biologer, maskinmestre, it-folk og mange forskellige typer af eksperter i styringsprocesser.

 

Ønsker du at vide mere om denne case?

Kontakt

Capax Marianne

Marianne Petersen

Chefkonsulent og teamleder