Cases / Forsyningsbranchen

Forsyningsbranchen

Privatisering i forsyningsbranchen

“Capax levede helt sikkert op til udfordringen, og jeg er overbevist om, at vi har fået hyret en meget dygtig projektleder.”

Tina Otterstrøm Jensen, Novafos

Capax har assisteret med rekrutteringer i forbindelse med privatisering af forsyningsselskaberne, der leverer vand og spildevand i Danmark.

Rekrutteringsprocessen

Privatiseringen af forsyningsbranchen har betydet, at flere af forsyningsselskaberne skulle slås sammen, og en ny rekrutteringsproces var nødvendig. Rekruttering af specialister til forsyningsbranchen handler om at finde kandidater inden for en snæver målgruppe, der er meget specialiserede inden for områder som eksempelvis hydralikere eller spildevandsingeniører.

Hele transformationen og opgradering af branchen gjorde, at der var stor efterspørgsel på netop disse specialistprofiler. Dog betød de ændrede faktorer, at man ikke selv ønskede at stå for rekrutteringsprocessen.

Forsyningsbranchen har ikke været vant til at varetage headhunting, hvilket gjorde, at branchen skulle indstilles på den nye måde at tiltrække specialister på, og derfor behøvede nogen med ekspertise.

Learnings

Capax blev involveret i rekrutteringen hos de 8-10 største forsyningsselskaber i Danmark, vedrørende en række specialiststillinger. Det har været en omfattende proces, der strakte sig over en længere årrække. 

Ønsker du at vide mere om denne case?

Kontakt

Capax Marianne

Marianne Petersen

Chefkonsulent og teamleder