Cases / Farmabranchen

Farmabranchen

Capax understøtter en førende farmaceutisk virksomhed i digitalisering af forskningsprocesser gennem headhunting af IT-talenter

Vi er stolte af at kunne bidrage til den enorme vækst i afdelingen, som fokuserer på de tidlige stadier af forskning til nye produkter og lægemidler. Capax understøtter en større farmaceutisk virksomhed i rekrutteringen af IT-specialister, der skal hjælpe med digitalisering og automatisering af deres forskningsprocesser. Ansættelsen af bare én person – vel at mærke den helt rigtige person – har derfor stor værdi. I dette tilfælde drejer det sig om rekruttering af IT-specialister, der skal kunne digitalisere processerne. Mere konkret er opgaven for en ny IT-medarbejder at automatisere og digitalisere nuværende forskningsprocesser og dermed skabe skelsættende nye arbejdsprocesser, der kan bruges ikke bare i den ene afdeling, men også bredt i virksomhedens andre afdelinger på globalt plan. Formålet med at digitalisere forskningsprocesserne er at erstatte manuelt arbejde i de tidlige processer for at øge hastigheden af måden at drive forskning på. At løse denne opgave kræver IT-specialister, der ikke kun forstår IT-processerne, men også kender til de processer, forskerne går igennem, når de udvikler nye lægemidler. Det er derfor et krav, at de headhuntede kandidater har en nysgerrighed for domæneområdet og forstår, at deres vigtigste stakeholders er forskerne.

Rekrutteringsprocessen i pharma-branchen

Den farmaceutiske virksomhed har selv en Talent Acquisition-afdeling, der håndterer 600+ åbne stillinger om måneden. De medarbejdere, Capax har særligt fokus på, er en højt specialiseret gruppe, som Capax med sin baggrund i IDA, fagforeningen for ingeniører, cand.scient’er og it-professionelle, har specialiseret sig i at rekruttere siden 2010. Capax har ikke alene en stor database med 70.000+ potentielle kandidater, men også en stor viden om, hvilket sprog for eksempel IT-professionelle taler. Dette gør, at Capax formår at headhunte de eftertragtede IT-specialister og føre dem igennem hele rekrutteringsprocessen hos virksomheden. Capax rækker i gennemsnit ud til 500-600 potentielle kandidater om måneden, hvor vi i de mange samtaler fungerer som karriererådgivere og diskuterer åbent med kandidaten, hvilke fordele der kan være ved at skifte til denne type ansættelse – og endda også til andre mulige jobs i virksomheden.

Learnings fra rekrutteringer i pharma-branchen

Den farmaceutiske virksomhed kommunikerede tidligt om behov for en vis hastighed i rekrutteringsprocessen. For at kunne leve op til det ønske spurgte vi til muligheden for at etablere et Capax team, der var placeret hos virksomheden i den afdeling, der skal rekrutteres til, for både at sparre og forventningsafstemme med lederne i afdelingen, men også for at kunne påvirke rekrutteringsprocessen undervejs. Når vi finder den rigtige kandidat, er det ekstremt vigtigt at kunne samarbejde med virksomhedens TA-afdeling om at gøre det administrative ved en ansættelsesproces så hurtig og smidig som muligt, da konkurrencen om disse IT-profiler er stor. Risikoen for at miste kandidater til for eksempel Maersk, Danske Bank eller endda kandidatens nuværende arbejdsplads, der kommer på banen med et godt modbud i 11. time, er absolut til stede. Derfor er vi ekstremt fokuserede på at ”bære” kandidaten igennem hele processen og samtidig sikre, at kandidaten, de kommende ledere og vores TA-kollegaer i virksomheden får en positiv oplevelse. Det er et unikt set-up, men også en stigende tendens, at vores rekrutteringskonsulenter i højere grad smelter sammen med kundens egen TA-afdeling og i dette tilfælde bliver en integreret del af virksomhedens eget set-up og deltager på interne teammøder. Vi startede med at teste processen i forbindelse med ansættelse af en enkelt Capax konsulent, hvilket var en stor succes, som vi har bygget videre på. Ud over at denne metode har været en gevinst i forhold til arbejdet med potentielle kandidater, har det betydet, at vi som eksterne konsulenter har understøttet virksomhedens egne folk med andre rekrutteringer, når det har været nødvendigt. Grundet samarbejdets succes vokser antallet af Capax konsulenter, der sidder internt hos virksomheden og understøtter rekrutteringsprocessen og rejsen mod at digitalisere forskningsprocesser, der kan være med til at redde liv.

Ønsker du at vide mere om denne case?

Kontakt

Rikke Barlund

Rikke Barlund

Senior Rekrutteringskonsulent & Ass. Teamleder