Bæredygtighed

Vi har et dedikeret mål om at blive så bæredygtige som muligt.

I vores mission om øget fokus på bæredygtighed, finder vi stor inspiration hos samarbejdspartnere som Novo Nordisk og Energinet, der begge arbejder mod energioptimering og affaldsreducering.

Med hovedkontor placeret i hjertet af Nordhavn, Københavns nye bæredygtige bydel, er Capax omringet af bæredygtige løsninger. I form af DGNB-certificerede byggeprojekter, med energieffektive bykvarterer, og nærhed til højklasset kollektiv transport, stræber Nordhavn efter at reducere CO2 udledningen med 70% inden 2030.

Vi tror på, at konkurrence og ansvar går hånd i hånd. Derfor sætter vi stor ære i at følge det eksempel, sat af kunder som By & Havn. Gennem alle deres projekter har de fokus på udvikling, ikke kun økologisk, men også på socialt- og økonomisk miljø. Bæredygtighed for Capax betyder: håndtering af problemstillinger med miljømæssigt afsæt. Vi tror også på, at optimering ikke kun handler om flere løste arbejdsopgaver på kortere tid. Det er mindst lige så vigtigt, at optimere udnyttelsen af daglige produkter og ressourcer.

 

Bæredygtighed hos Capax

Vi har indført en række konkrete tiltag for mere bæredygtighed i Capax

Transport

Vi går meget op i at minimere vores CO2-fodaftryk. Vi opfordrer vores medarbejdere til at cykle, tage offentlig transport eller elbil. I dag bruger mere end 80% af vores medarbejdere enten cykel eller offentlig transport til og fra arbejde, 14% enten går eller kører elbil, mens kun 6% benytter sig af biler drevet på fossile brændstoffer.

Papirreducering

Vi har højt fokus på generelt at bruge så lidt papir som muligt og foretrækker digitale dokumenter frem for fysiske. Når vi printer, er det på genanvendeligt papir, og vores printer er forudindstillet til at printe på begge sider for altid at halvere mængden af papir.

Mindre madspild

Vi tilpasser vores frokostordning efter, hvor mange vi er på kontoret, så vi reducerer madspild. Vi har ugentlige vegetardage for at minimere vores kødforbrug. Derudover tilbyder Capax madbokse til alle medarbejdere, hvor eventuel overskydende frokost kan tages med hjem.

Energioptimering

Vores lyssystem på kontoret er styret af bevægelsessensorer, så ingen lamper brænder unødvendigt. Derudover har vi installeret en universalafbryder, som efter endt arbejdsdag lukker for al strømtilførsel.

Capax Christina Just

Christina Just

Managing Partner