Case: Rekruttering af Enterprise- og løsningsarkitekter til offentlig sektor

Vores kunde stod over for en stor oprustning af deres arkitektteam og skulle hurtigt have besat stillinger med erfarne arkitektprofiler i et udfordret marked. Kunden krævede dansktalende kandidater bosiddende i kørsels-afstand til arbejdspladsen i hovedstadsområdet. Gennem vores store database af IT-kandidater og markante netværk i branchen kunne kunden, med hjælp fra Capax, ansætte 5 arkitekter to måneder efter opstart af de enkelte rekrutteringer. 

Lessons learned

  • Capax brugte den store viden om kandidatmarkedet for arkitekturprofiler samt vores netværk til en gennemtænkt tiltrækning af de rette profiler. Det er essentielt at kunne række ud til profilerne i markedet på den rette måde, for at tiltrække kandidater i et yderst headhuntet felt. 
  • Arkitektprofiler i markedet skifter ikke kun job for lønnen, men skifter og motiveres for et jobskifte gennem kompleksitet i fagligheden i stillingen sammenholdt med virksomhedens brand og visioner.
  • Lønniveauerne varierer i markedet og er ikke homogent, som det ses i andre kandidatfelter. Der kan derfor være stor spredning på lønningerne, hvilket vi rådgiver vores kunder om at tage højde for.