Lead process engineer

Kandidatudtalelse

En temmelig nem beslutning

Om Douglas

Nationalitet: Engelsk/australsk
Uddannelse: Diplomingeniør Hons Degree i Mechanical Engineering (Plymouth Polytechnic, UK) og MSc Process Technology & Management (University of Strathclyde, Glasgow )
Professionelt CV: Over 23 år hos store virksomheder indenfor olie- og gasindustrien i forskellige dele af Europa og Australien
Nuværende rolle: Lead Process Engineer hos en olie & gas virksomhed med base i Esbjerg, Danmark

Douglas’ testimonial

“Overgangen fra Australien til Danmark kom ud af det blå, for at være helt ærlig. Jeg arbejdede i Australien, da jeg fik et telefonopkald fra Capax Recruitment. Olie & gas virksomheden er et velrenommeret og højt respekteret selskab i branchen, og min kone er dansk, så jeg har en forbindelse til landet, men vi havde aldrig boet der. Efter jeg havde hørt mere om stillingen, var det en temmelig nem beslutning – både for mig og familien. Vi var begejstrede over muligheden for at flytte tilbage til Europa, og mine børn , som er 8 og 11 , er særligt glade for at de nu kan komme til at lære deres udvidede familie bedre at kende, lære lidt mere om deres baggrund og opleve de forskellige kulturer i Europa. De nyder at gå på Esbjerg International School, hvilket har hjulpet med at gøre overgangen fra et land til et andet gnidningsfri. Skolen har studerende fra 52 lande, som er opdelt efter evne og ikke alder.”

“Generelt set har det været nemt at integrere os. I min fritid er jeg begyndt at træne EfB Fodbolds U12-hold. Jeg lærer børnene at spille fodbold, og til gengæld lærer de mig så noget dansk. Generelt er den gode work-life balance en af de gode ting ved at bo i Danmark. Der er også et stort fokus på at være så miljøvenlige som muligt, og det danske samfund fungerer generelt godt. Vores livskvalitet i Danmark er rigtig god.”

“Min afdeling hos Maersk er meget international – vi har folk fra Tyrkiet, Kina, Italien, Polen, England, Kasakhstan, et par australiere, samt danskere. Det er et typisk billede af branchen i dag , så du er nødt til at være i stand til at arbejde i et multikulturelt miljø, måske lige så meget som i et dansk miljø”.

“Hvis jeg talte med gamle kolleger i Australien om mulighederne her, tror jeg , at de to vigtigste ting, som jeg ville understrege er: (a) at det er en god mulighed for at videreudvikle dine kompetencer og få en masse gode oplevelser med en udfordrende arbejdsbyrde bestående af både gamle, etablerede felter og af at udvikle helt nye områder samt være med på spændende nye teknologiske udviklinger, og på et mere personligt plan ( b), at et skifte til Danmark i realititen placerer dig og din familie i centrum af Europa. De fleste steder på hele kontinentet er mellem en og to timer væk med bil eller fly, hvilket er en mærkbar ændring af de store afstande , der er forbundet med at bo i Australien.”

“Et generelt råd, jeg ville give nogen, der overvejer at flytte til Danmark og/eller tage imod en stilling hos et dansk selskab her er, at du skal tage kontakt med mennesker i landet og/eller selskabet og spørge dem om, hvad de vurderer, du kan forvente at møde i Danmark. Et fysisk besøg før den endelige ja/nej beslutning træffes ville jeg også sige var tilrådelig.”